KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Z redakční pošty - tristní situace v Lysé nad Labem

    Vážení,

    nelze již mlčet vzhledem k tomu, že to není ojedinělý případ v této republice a nemá s demokracií vůbec nic společného. Bohužel se nám vrací 50. léta minulého století. Ono to začíná již se vznikem sociálních sítí, kdy je mnoho občanů třeba s jiným názorem na různé věci ostrakizováno utajeně anebo zcela otevřeně, ale policie, ani justice většinou nic odpovídajícího nekoná. Z hlediska možnosti projevu jsou práva občanů opomíjena a zlehčována, přesto, že jsou zakotvena v Ústavě anebo v Listině práv a svobod.

    Smlouva o dílo - kolumbárium

    Momentálně jsme jako občané zděšeni řešením případu pana Ing. Petra Gregora, který pracoval pro město a pro nás cca 25 let, z toho 16 let byl zastupitelem a je za ním vidět konkrétní práce bez ohledu na to, že byl trvale ostrakizován některými místními i cizími zhrzenci. A to jen proto, že jako bezpartijní zastupoval vždy levicové strany, ale zejména KSČM. A to v podmínkách, kdy mu bylo „demokraticky bráněno“ být ve funkci v RM, případně i být starostou, na což rozhodně měl. V takovém případě by býval pro lidi a město udělal ještě daleko více.

    Při loňských komunálních volbách se dostala na radnici skupina, která uspěla jen díky tomu, že obelhala voliče. Její kampaň spočívala ve vytváření prakticky poplašných zpráv, pomluv a lží nejen o stabilitě financí města, ale i o problémech na některých investičních akcích, příp. ostrakizací bývalého vedení města. Něco podobného jako v celostátním měřítku je např. lex Babiš nebo nyní lex Ševčík.   Jen pro ukázku např. před volbami dne 25.09.2022 měl budoucí starosta rozhovor v místním plátku (Nymburský deník) a zde líčil, že je město prakticky před krachem, je v mínusu a najednou ejhle k 31.12.2022 mělo město na účtu 50 mil. Kč. Zajímavé, že.  Na to se tehdy ohradil také pan Gregor, ale v rámci rozvinuté demokracie mu nebyla jeho odezva zveřejněna. Tyto lži pochopitelně některé občany znejistilo a tato skupina, složená zejména z KDU-ČSL, dříve Kulturně, zelených apod., se sdružila ve spolek „Lysá nás spojuje“ a nakonec se stala vysoce totalitním subjektem a získala na radnici 12 křesel z 15, b kužel na základě lživé kampaně. Není bez zajímavosti, že tato skupina pod vedením KDU-ČSL je plná nenávisti proti všemu levicovému, neštítí se ničeho.

    To umožnilo tomuto uskupení naplánovat mstu jak bývalému vedení města, tak i jiným jejich dřívějším odpůrcům a tak došlo i na pana Ing. Petra Gregora. Ten aniž to čekal, byl zvolen po mnoha extempóre některých zastupitelů, počátkem roku 2023 členem Finančního výboru. V něm byl hned při prvním jednání napaden slovně několika členy, které do té doby vůbec neznal, a to jen za to, že se vyjádřil trochu jinak k problematice zaslané k posouzení předsedou výboru.

    To ale některým mstitelům, kteří se dostali k moci, nestačilo. Nakonec k jeho další dehonestaci stačilo, aby mezi ním a novou ved. odboru investic paní Ing. Fialovou došlo ke konfliktu dne 07.02.2023 při předávání stavby kolumbária. Ta jej ze stavby vyhazovala, i když k tomu neměla žádné oprávnění, strkala do něho, urážela jej slovně a vytrhávala mu fotoaparát, vyhrožovala mu policií. Je třeba připomenout, že jej urážela již dříve, kdy byla asi před 6 lety zastupitelkou. Poté naopak ona namísto pana Gregora, který konflikt nechtěl hrotit, údajně podala TO. Na základě tohoto podání poté pan Šplíchal ( mimo jiné náplava z Prahy, kde prý dříve také všechno kritizoval a ostrakizoval občany v místě bývalého bydliště), zastupitel, podal ZM návrh na odvolání pana Gregora z funkce člena FV.

    Tento případ projednávalo ZM dne 15.3.2023, a to bez pozvání pana Gregora na jednání, bez předchozích vysvětlení a do doby podání této informace Vám, na ČTK, nebyl z ničeho obviněn, policie jej nekontaktovala. Rozhodně podle některých zastupitelů není trestně-právně stíhán, ani nezpůsobil nikomu ublížení na zdraví, ani žádnou škodu, prý bylo TO předáno přestupkové komisi, což se stane asi i s jeho TO, které bude součástí případu a které podal nakonec dne 10.03.2023  na Ing. Fialovou a současně napsal k tomuto případu vysvětlení, ze kterého vyjímáme:

    „Uvedené podání TO, je z hlediska obsahu naprosto  lživé a ZM bez výsledků šetření se mnou vyvolalo vykonstruovaný proces, který nemá daleko od procesů z 50. let minulého století a je hodně podobný procesům s  Rudolfem Slánským a Miladou Horákovou. Rozdílnost je pouze v tom, že se oni procesu zúčastnili, mohli se lživým nařčením bránit a zatím jsem nebyl popraven,  i když již v roce 2018 na mne byl fakticky spáchán atentát, pravděpodobně někým ze současného uskupení těsně před volbami.  Pachatel se tehdy nenašel. V současné době tento proces připomíná i lex Babiš nebo Ševčík. Bylo použito stejné nebo obdobné metody, když se chce totalitní orgán někoho zbavit.

    1.Paní Fialová ani pan starosta Mgr. Karel Marek nemají pravdu a neznají stavební zákon. Kdo může být na stavbě řeší  § 172 SZ, který kromě jiného uznává přítomnost osob přizvaných, a to jsme byli mi s panem Sedláčkem od samotné přípravy stavby až po její dokončení. Zástupce investora nemá žádné pravomoci někoho ze stavby vyhazovat, do předání díla pouze v odůvodněných případech toto může učinit zhotovitel stavby. Takže celé usnesení je naprosto nezákonné a na vodě. Podkladů k tomuto tvrzení mám mnoho od přibližně 8/2021 až do 07.02.2023.

    2.Opakuji, že o tomto chystaném podrazu jsem nevěděl až z doslechu od některých pracovníků úřadu, na jednání jsem nebyl pozván, ani informován panem starostou nebo Šalkem na jednání FV dne 06.03.2023. Řekl bych ale, že jsem to čekal, byla to jen otázka času, kdo a kdy proti mně něco vykonstruuje. Zastupoval jsem totiž jako bezpartijní 16 let KSČM jako zastupitel. Naznačoval to již i průběh schvalování členů FV, zejména vystoupení pana Šplíchala, který na mne nakydal dávno prověřené a policií odmítnuté lži, pouze s cílem, aby mne ostrakizoval. Především musím upozornit, že na žádné funkci rozhodně na rozdíl od jiných, kteří by přišli asi o své ego, nelpím. Později jsem získal dokumenty, z nichž jsem se dozvěděl, jak je mé odvolání zdůvodněno. Už mne ani nezarazilo, že mám být odvolán, aniž vůbec o nějakém TO vím, nikdy jsem jej neviděl a ani policie mne ještě nekontaktovala. Kuloárně jsem se dozvěděl, že asi kolem 15.02. 2023 na mne pí. Fialová podala TO. V té době jsem se také dozvěděl z několika stran, např. od zastupitelky  a poslankyně ČP, pí. Fischerové, že při jednáních na jiných stavbách v současnosti je údajně pí. Fialová arogantní, přidrzlá a frajerská, takže se nelze asi divit, že se tak obdobně chovala i při jednáních kolem kolumbária, hlavně, že se takového člověka bude zastávat ZM a hlavně pan starosta a tajemník Mgr. Robert Šťastný.

    3.Řada občanů, když se o konfliktu ze 07.02.2023 dozvěděli, mne nabádala, abych podal TO, dlouho jsem se rozmýšlel, ale nakonec jsem to neudělal, hlavně kvůli zhotoviteli a byla to chyba. Měl jsem to domyslet, podat jej hned 8. nebo 9. 2. Přiznám se, že jsem celou  nastalou situaci dne 07.02.2023 nechtěl hrotit a napadení mé osoby ved. odboru investic na MěÚ v Lysé nad Labem paní ing. Fialovou jsem nechtěl ohlásit. Situace se bohužel zvrtla v politický proces, nové vedení města toho zneužilo. Některé konfliktní situace jsem měl s paní Fialovou již v době, kdy byla zastupitelkou a nyní to je evidentně i její msta, totéž se dá říci o jiných zastupitelích jako např. o panu Šplíchalovi. Jsou prostě u moci, tak se mstí. Nezbývalo mi tedy nic jiného, než se ohradit. Podal jsem tedy dne 10.03.2023 dodatečně TO na paní Fialovou za nejdříve slovní napadení a vyhrožování, později za strkání do 76 letého seniora s invalidním průkazem a snahu mi vyrvat z rukou fotoaparát, abych si nemohl dokončení stavby kolumbária na hřbitově v Lysé nad Labem ofotit, nemluvím o neustálém vyhrožování policií.

     

    4.Proces stavby

    Stavba kolumbária byla mnou a bývalým panem starostou p. Tomášem Sedláčkem navržena a zařazena na rok 2022 do investiční výstavby a zajištěno na ní cca 3,5 mil. Kč v rozpočtu. Základní práce na studii začali již cca v 8/2021. Ve výběrovém řízení byla nakonec jako dodavatel vybrána firma bk.služby, Lysá nad Labem (p. Milan Brynych) a postupně se stavba začala rozvíjet. Od samého počátku jsme byli oba požádáni o součinnost OI (tehdy p. Ing. Havlíček s podporou části RM-radní pro investice, starosta apod., starosta apod.) a pomáhali jsme i se zabezpečením hlavních komponentů (schránky, ozdobné sklo a další produkty), což se nějakou dobu nedařilo dodavateli a současně jsme spolupracovali s projektantem p. Ing. Kapičkou na upřesňování projektu, což si vyžadoval průběh stavby. Stali jsme se ze zákona tzv. osobami přizvanými, odborníky, žádní nelegálové. Od 10/2022 jsem získal potvrzení o provedení školení BOZP. Pan Sedláček jako koordinátor BOZP žádné nepotřeboval, ten měl odpovídající razítko. Vše probíhalo naprosto bezproblémově a transparentně jak do voleb v říjnu 2022 i po nich až do 1/2023, kdy nastoupila do funkce ved. OI pí. Ing. Fialová. Je naprostou lží, že již před tímto termínem jsem obdržel já nebo pan Sedláček písemně, že jsme na stavbě nežádoucí. Jde o naprostý výmysl. Údajně toto bylo prezentováno zhotoviteli a stavebnímu dozoru, který to nechápal a ode mne a pana Sedláčka nic nevyžadoval. Naopak od zhotovitele, dozoru i projektanta jsme byli velice ceněni. Při této příležitosti znovu připomínám, že od doby 1. zápisu ve stavebním deníku je staveniště pod plnou kontrolou, zodpovědností a pravomocemi zhotovitele až do předání díla investorovi. Nedivil bych se, kdyby mne z nějakého důvodu bránil v přítomnosti, zhotovitel stavby. Naopak při vstupu na staveniště dne 07.02.2023, jinak řádně ohrazeném, jsem se přivítal se všemi přítomnými, pochválil výsledek stavby a začal si dokumentovat pro sraz seniorů nejdříve detaily schránek a později celkový vzhled stavby. Občané-senioři se o zakončení díla velice zajímali už jenom proto, že stavba kolumbária byla realizována i na jejich popud, pomocí ankety. Současně je zajímalo, jak bude probíhat proces přidělování schránek apod.

    5.Konkrétní situace na předávacím dnu dne 07.02.2023

    Především mne mrzelo, že nemohl být přítomen z pracovních důvodů pan T. Sedláček a zůstal jsem sám.  Na staveniště jsem se dostavil přesně v 10.00h jak bylo dříve avizováno a na stavbě, jak jsem uvedl, již probíhala jednání o předávacím protokolu a kontroloval se stav stavby. Vstoupil jsem tedy nejdříve do osvětlené části vnitřku kolumbária. Ostatní si mne nevšímali a pracovali na protokolu. V tom se ke mně uvnitř kolumbária doslova přiřítila paní Fialová, začala mne vyhánět a vyhrožovat mi policií, pokud ihned neodejdu. Naprosto slušně jsem ji upozornil, že mne nemá jako investor podle zákona co vyhánět a navíc mi vyhrožovat. Jednoduše jsem se proti takovému sprostému jednání ohradil. Poté mi sdělila, kde mám přílbu (stavba již byla dokončena, nebyla zde již žádná zařízení ani stroje, vše v podstatě uklizeno- foto mám k dispozici). Dovolil jsem se jí zeptat, kde ji má ona a ostatní přítomní, kromě dělníků. Bez odpovědi. Poté se ptala, jestli mám bezpečnostní školení. Požádal jsem ji, zda-li je má ona. Pochopitelně nic neměla, resp. nic nepředložila. Pouze připomínám, že jsem bývalý ředitel technického odboru ČÚBP a sám jsem proškolil několik desítek pracovníků na miliardových stavbách v republice). Současně takové potvrzení o poučení z BOZP jak jsem již uvedl vlastním s datem 15.10.2022, ale jí jsem neměl co předkládat, zhotovitel jej nepožadoval.

    Poté začala do mne staršího člověka a invalidy strkat a vyhnala mne až na okraj stavby a stále se mi snažila strhnout fotoaparát (mám ilustrační foto). Když to byl již 4. strkanec, tak jsem ji upozornil, že jejího chování mám již dost a poslední pokus mi zabránit ve focení jsem již její levou ruku prudčeji odstrčil a sdělil jí, že jestli se ještě o něco pokusí, tak se již budu jejím atakům bránit, nikoliv ji napadat. Další její tvrzení je lživé, rozhodně jsem ji nefotil, to by mi zkazila záběr. Pouze jednou mi tam sama do záběru skočila, jak mi chtěla strhnout fotoaparát (mám foto). Její trestní oznámení jsem neviděl, ale údajně v něm sdělovala, že jsem jí vyhrožoval, snad i fyzickým napadením, lámáním rukou a jinými nesmysly. To není pravda, je to naprostá sprostá lež, byl jsem ale odhodlán se bránit. Když jsem byl zatlačen až na konec staveniště, zamával jsem k místu, kde byla asistentka pana Brynycha, pí. Bukovská, která mne stejně chtěla asi již oslovit, protože měla chování paní Fialové asi plné zuby, nechápala jej, věděla, že ohrožuje zbytečně průběh jednání a měla obavy z komplikací při předání stavby (Město jim v té době ještě nezaplatilo všechny faktury).  Sdělil jsem pí. Fialové, že odejdu, ale ne že mne ona nezákonně vyhání, ale proto, že nehodlám ohrozit jednání o předání stavby. K němu stejně došlo definitivně údajně až 13.02. na městě. Tiše jsem sdělil pí. Bukovské, že mám naprosto velký zájem na tom, aby staveniště bylo předáno v klidu a proto ustupuji tomuto hrubému a ničím nepodloženému nezákonnému nátlaku, pořídil jsem si ještě jedno foto, jednání o protokolu jsem nerušil, nežádal o pomoc zhotovitele a staveniště jsem opustil. Na kolaudaci dne 21.02.2023 pak prý pí. Fialová přítomné informovala, že na mne podala TO. Toť vše“.

    Faktem je, že pan Gregor se z nastalé situace nehroutí.  Nelze se mu divit, že nadále by asi nemohl ve FV pracovat, protože by se mu z některých obličejů dělalo asi špatně. I v jeho věku je aktivní jinde, ve spolku Rodáků, ve spolku seniorů anebo v organizaci invalidů, resp. ve spolku Polabských patriotů apod.

    Kromě toho je českým rekordmanem ve vyšívání, brzy bude slavit 77 let a 25 let tvorby, při které vytvořil přes 80 obrazů. Přibližně 30 z nich bude od 24.03.2023 do 13.05.2023   vystavovat v Lysé nad Labem v Polabském muzeu-v muzeu Bedřich Hrozného na nám. B. Hrozného. Jak nám prozradil, tak více jak polovina budou hrady a zámky a také tzv. Lyská epopej. O jeho obrazy je velký zájem a přejeme mu hodně zdaru a aby mu jeho tvůrčí elán vydržel co nejdéle. Má také vystavovat na VVL Lysá nad Labem, na akci „Šikovné ruce seniorů“  ve  dnech 15.-18.6.2023  a pokud je nám známo, má se zúčastnit dvou akcí v Nymburce, např. i III. Výtvarného salónu od 08.06. do 31.07.2023.

    Spravedlnost je slepá, boží mlýny melou někdy pomalu, ale jistě, že křesťané.

    Občané města Lysé nad Labem

    V Lysé nad Labem 18.03.2023

    --
    S pozdravem a přáním hezkého dne

    Ing. Petr Gregor
    pe.greg@seznam.cz