KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Stanovisko účastníků okresní konference KSČM v Nymburce

    19. 1. 2008

    Účastníci okresní konference KSČM projednali materiál k VI. sjezdu KSČM s názvem „Socialismus pro 21. století“ a shodli se v názoru, že tento materiál je nedostatečný. Doporučujeme tento materiál podrobit další diskuzi.

    Zároveň okresní konference odmítá materiál k nové struktuře strany a jejich orgánů, kde rovněž navrhujeme další diskuzi této otázce.

    Po projednání dalších dokumentů a diskuzi, vzali účastníci na vědomí a potvrzují, že politické a ekonomické události roku 2007 vedou k likvidaci posledních zbytků sociálního státu. Politika vládnoucí koalice je v rozporu s programem KSČM. Sledujeme zhoršení mezilidských vztahů, bující korupci jako sekundárních a logických výsledků kapitalistického způsobu výroby, správy země a právního systému.

    Důrazně se stavíme proti odbourávání sociálních jistot, proti zákonu o veřejných financích, který necitlivě zasáhl nejširší vrstvy občanů, proto vybírání poplatků ve zdravotnictví, proti daňové reformě podobě schválené pravicovou vládou. Důrazně se stavíme proti neúměrnému zdražování všech druhů energií, potravin a tím zvyšování životních nákladů občanů. Jsme důrazně proti zvyšování věku odchodu do důchodu na 65 let jako velice nehumánní opatření, které poškozuje širokou vrstvu pracujících. Stavíme se také proti zavádění školného a sociální diferenciaci ve vzdělávání.

    Rovněž zahraniční politika je vedena proti národním zájmům a proti mínění většiny občanů naší republiky. Důrazně se stavíme proti vybudování americké vojenské základny a přítomnosti cizích vojáků na našem svrchovaném území. Jsme proti vysílání našich vojáků na zahraniční mise, ve kterých vesměs hájí zájmy USA.

    Vyjadřujeme podporu postupu strany k volbě prezidenta ČR. Vyslovujeme uznání a poděkování všem poslancům a senátorům PČR zvolených za KSČM za jejich důslednou obhajobu sociálních zákonů a při hájení zájmů nejširších vrstev obyvatelstva.

    Uvědomujeme se s plnou vážností a odpovědností potřebu nápravy a změny v celkovém pojetí řízení státu.

    Volební výsledky v tomto roce i v dalších letech mohou napomoci v řešení všech tíživých problémů. Mohou napomoci vybřednout z poměrů politické i hospodářské korupce. Mohou pomoci při obnovení sociálních práv a svobod, která jsou zaručena Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Vyzýváme k účasti ve volbách, ve kterých by měli dát hlas těm kandidátům, kteří důsledně hájí jejich zájmy, těm, kteří dělají politiku PRO LIDI A S LIDMI.

     

       Okresní konference vyslovuje poděkování všem členům KSČM a sympatizujícím, kteří svou aktivní prací a postoji ve prospěch politiky KSČM potvrzují svoji osobní statečnost a snahu změnit současné politické klima a nastolit sociálně spravedlivou společnost v naší zemi.

     Okresní konference vyslovuje poděkování s. RSDr. Jarmile Šmídové za dlouholetou práci ve funkci předsedkyně OV KSČM a za příkladnou pomoc při plnění všech úkolů. V tomto smyslu vzala konference na vědomí i děkovný dopis od ÚV KSČM, ve které ÚV KSČM děkuje s. Jarmile Šmídové za její dlouholetou práci ve straně a ve funkci předsedkyně OV KSČM v Nymburce.

     

    Příloha usnesení:

    Jako přílohu usnesení konference přijala návrh na doplnění sjezdového dokumentu s názvem „Hlavní směry politiky KSČM a jejich priority v období 2008 – 2012“ (str. 22) v části „B“ bod 2), (str. 27) a v části „D“ bod 4), (str. 30).: (návrhy změn označeny podtržením)

     
    B) 2) oblasti kultury, tělovýchovy a sportu, církevní politiky.

    • prosazovat ve veřejnoprávní sdělovacích prostředcích důslednou, nezávislou kontrolu objektivnosti, vyváženosti a plurality programového schématu a nepřípustnost politické diskriminace v těchto médiích
    • ukončit monopol dosavadních veřejnoprávních médií na veřejnoprávní vysílání, umožnit komerčním a jiným subjektům poskytovat veřejnoprávní službu a koncesionářům umožnit výběr úhrady platby poskytovateli veřejnoprávní služby dle vlastního uvážení

    Odůvodnění:

    Dosavadní veřejnoprávní vysílání ČT a ČRo neplní dlouhodobě úkoly určené dle zákona, zejména v oblasti vyváženosti politického vysílání, citací tisku, obsahové náplně apod. Neustále poukazovat požadavek objektivnosti je za současného stavu nic neříkající a jak se můžeme přesvědčit každý den, k ničemu za uplynulých 15 let nevedl. Je na diskusi zda by změnou poskytovatele bylo veřejnoprávní vysílání na lepší úrovni, dle mého názoru však nemůže již být, např. z hlediska dosavadního programového antikomunismu veřejnoprávních médií, horší.

    135 Kč pro Českou televizi a 45 Kč pro Český rozhlas jsou již dost vysoké částky na to, aby byly těmto institucím za dosavadních podmínek de facto bianco poskytovány. Řada občanů veřejnoprávní média nesleduje, lze předpokládat uvítání tohoto záměru z jejich strany.

    Podobně jako mobilní operátoři, kteří se převodem předplacených karet na tarifní programy snaží zajistit trvalý a pravidelný zdroj příjmů, tak i komerční média hledají trvalý zdroj příjmů. Proto lze předpokládat podporu tohoto záměru z jejich strany.

    Obsah vysílání v případě, že komerční média přijmou možnost vysílat veřejnoprávně, dozná kvalitativních změn (budou se muset řídit pravidly veřejnoprávního vysílání alespoň určitou část jejich vysílacího času - záměr povede k poklesu nekvalitní produkce).

     
    D) 4) reagovat na ohrožení z hlediska bezpečnostních rizik pro Českou republiku.

    • v politice KSČM , v Parlamentu ČR i v EP, aktivně prosazovat cesty k obnovení světových procesů demilitarizace, požadovat zrušení stávajících a nerozšiřování cizích základen na území Evropy, zejména radarové stanice na území ČR a protiraketové základny v Polsku. Vyvolat celoevropskou diskusi k vytvoření bezjaderných zón v pásmu střední, jižní i severní Evropy

    Odůvodnění:

    Předložené znění vyvolává odůvodněný dojem, že KSČM považuje umístnění základny u nás a další v Polsku za jisté, jako by zde již stály, což by vedlo k ochabnutí odporu občanů a organizací proti umístnění.

    Účastníci okresní konference KSČM v Nymburce

     

    Náhledy fotografií ze složky Okresní konference 19.1.2008