KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Prohlášení předsednictva Ústředního výboru Komunistické strany Ukrajiny k tragickým událostem v Oděse

    Tragický vývoj politické situace na Ukrajině byl poznamenán dalším krvavým zločinem, který po cynismu a těžkosti následků překonal vše, co se do těchto dní stalo na Ukrajině v pokračující ostré konfrontaci.

     

    Kyjev (3. 5. 2014) -

    ua_odsa_3.jpgVčera, 2. května 2014 v Oděse, byla uskutečněna akce tzv. "očista města od separatistů", která se převrátila v krvavý masakr, který vedl k vážným důsledkům.

     

    Více než tisíc bojovníků z nechvalně známého "Pravé sektoru", z nichž většina po několik dní přijížděla do Oděsy ze západních oblastí Ukrajiny, a také fotbaloví ultras z Kyjeva a Charkova, vyzbrojeni dřevěnými holemi, molotovovo koktejly, slznými granáty a někteří vyzbrojeni střelnými zbraněmi, to vše za přihlížení místních policistů, napadli stanový tábor příznivců Antimajdanu, který se nacházel na Kulikovo poli, kde zbili tam nacházející se mírumilovné civilisty, včetně starých lidí i žen. Vytěsnili tyto neozbrojené lidi k Domu odborů, ve kterém se tito lidé chtěli zachránit před útočníky.

     

    ua_odsa_2.jpgFašistická mládež zablokovala východy z budovy, házela na budovu lahve s "molotovými koktejli", které demonstrativně připravovali zde, zapálili budovu, přičemž bránili jednotkám hasičů, kteří přijeli hasit požár v hašení.

    Mnoho lidí, kteří neměli možnost se dostat ven z budovy zasažené plameny zemřeli od splodin, nebo uhořeli zaživa. Jiní se pokusil o záchranu skokem z horních pater hořící budovy. Na zemi je však zvířecky domlátili tito řádící nelidé. 

    Nacházející se zde příslušníci policie nepřijali žádná opatření vůči řádícím bojovníkům a do dění se nevměšovali.

    Podle Oděské radnice, obětmi těchto násilností se stalo 46 lidí, kteří přišli o život, mnozí další byli raněni. Raněných, hospitalizovaných v nemocnici je okolo 200 lidí.

    Předsednictvo Ústředního výboru Komunistické strany Ukrajiny vyjadřuje hlubokou soustrast rodinám a příbuzným nevinných mrtvých lidí, kteří se stali oběťmi bezohledné politiky, v zemi ustanoveného pravo – nacionalistického režimu.

    Tragické události v Oděse, jako i krveprolití v Slavjansku, Kramatorsku a v jiných městech, jako v Donbasu, Charkově, na jihu Ukrajiny, se staly možné proto, že nová ukrajinská vláda rozpoutala otevřenou válku se svým vlastním lidem, sázejíc na hrubou silou, kdy nebere ohled na zákonné potřeby občanů. Vláda dala volnou ruku nezákonným ozbrojeným skupinám, na prvním místě Pravému sektoru.

    Komunistická strana požaduje okamžité zastavení vojenské operace proti občanům vlastní země, rozpuštění vytvořených vládou i oligarchami různých band, přísné dodržování ústavy i zákonů země. Požaduje přivést k zákonné odpovědnosti těch, kdo organizoval i financoval „Oděsskou Katyň“.

    Probíhající události v zemi demonstrují nebezpečnou demoralizaci právo-ochranitelných orgánů, jejich nezpůsobilost zabezpečit dodržování právního řádu v zemi, ochránit práva, svobody i životy občanů.

    Provedené kádrové změny, uskutečněné pod nátlakem neonacistických sil přivedli k řízení uvedených orgánů země lidi, nezpůsobilé zabezpečit jejich normální fungování, k odchodům z orgánů policie, bezpečnostní služby, armády mnoha zkušených specialistů, a v mnoha případech k faktickému zničení profesionality v této životně důležité sféře státní činnosti.

    Takovou situaci nelze dále trpět. Do těchto orgánů je nutné urychleně vrátit profesionály, ochránit je od nátlaku nacionálních radikálů i druhých politických sil. Zabezpečit normální podmínky pro uskutečňování jejich ústavních pravomocí.

    Nepochopitelný postoj některých místních vedoucích funkcionářů v současné situaci, jejich nečinnost, plazení se před běsnícími neonacisty, a dokonce zbabělost. Vedoucí Oděské oblastní správy Nemirovsky nazval akce kriminálníků, kteří učinili tyto zločiny v Oděse za „legitimní“. Takový funkcionář nemůže zastávat tak důležitou veřejnou funkci a měl by být okamžitě sesazen a předán soudu.

    Tragické události v Oděse ukázaly, co přinesl Ukrajině, našemu národu příchod k vládě, jako výsledek státního převratu, zastánců nejreakčnější, prozápadních, neofašistických sil – duchovních následovníků fašistů z dob II. světové války, kteří vytvořili v naší společnosti situaci strachu, beznaděje, trvalého psychického vypětí a nyní se zaměřují na to, aby vymazali z národní paměti velké hrdinské činy našich otců a dědů, kteří rozdrtili fašismus.

    Sdílíme rozhořčení občanů a odpor k chování radikálních nacionalistů, navíc s mandátem národního poslance Ukrajiny, kteří schvalují zločiny fašistické mládeže v Oděse, nazýváme je „pokračovateli díla velkých nacistů“, vyjádřením ukrajinského ducha, používající teror i nezákonnosti dle zastrašení našich lidí.

    Situace vyžaduje jednotu, úzké spojenectví všech vlasteneckých sil, rázné odmítnutí provokatérů, kteří se snaží vnutit naší společnosti nacionalisticko-šovinistickou ideologii, přijmout fašistický režim v zemi .

    Zvláštního významu dnes nabývá výzva:
    " Lidé , bděte! "

    Nevinná oběť fašisticko-banderovského běsnění. Mladičká zdravotní sestra Julia Izotovová, která se provinila jen tím, že chtěla pomoci zraněným.

    holka-z-odesy.jpg

     

    З А Я В Л Е Н И Е

    Президиума Центрального  Комитета

    Коммунистической партии Украины

    Трагическое развитие политической обстановки в Украине ознаменовано новым кровавым злодеянием, которое по цинизму и тяжести последствий превосходит все, что до сих пор происходило в ходе продолжающегося острого противостояния. Вчера, 2 мая 2014 года, в Одессе была осуществлена акция так называемой “очистки города” от  “сепаратистов”, превратившаяся в кровавое побоище, приведшее к тяжким последствиям.

    Более тысячи боевиков из пресловутого “Правого сектора”, большинство которых  в течение нескольких дней прибывали из западных областей Украины, а также футбольные ультрас (фанаты) из Киева и Харькова, вооруженные битами, бутылками с зажигательной смесью, светошумовыми гранатами, а некоторые и огнестрельным оружием, при попустительстве правоохранительных органов совершили нападение на палаточный лагерь сторонников Антимайдана, расположенный на Куликовом поле, избивали находившихся там мирных граждан, в том числе  стариков и женщин, оттеснили безоружных людей  к зданию Дома профсоюзов, в котором те пытались спастись.

    Фашиствующие молодчики заблокировали выходы из здания, забросали его бутылками с “коктейлем Молотова”, которые демонстративно готовились здесь же, подожгли здание  не давая  прибывшим командам  пожарников тушить пожар. Многие люди, не имея возможности  выбраться из охваченного пламенем здания, погибли от угара или сгорели заживо, другие пытались спастись, выпрыгивая с верхних этажей горящего здания. На земле их зверски добивали бесчинствующие нелюди.

    Находившиеся при этом работники милиции  мер к распоясавшимся боевикам не принимали в события не вмешивались.

    По данным местного совета, жертвами этих и других  бесчинств, которые произошли в этот день в Одессе, в том числе в центре города, явились 46 человек. Многие получили ранения, из которых около двухсот госпитализированы.

    Президиум  Центрального Комитета Компартии Украины выражает глубокое соболезнование родным и близким безвинно погибших людей, которые явились жертвами безрассудной политики установленного в  стране правонационалистического режима.

    Трагические события в Одессе, как и кровопролитие в Славянске, Краматорске, других городах Донбасса, Харькова, Юга Украины, стали возможными потому, что власть, развязав открытую войну с собственным народом, делая ставку на грубую силу, не считается с законными требованиями граждан,  дала свободу действий различного рода незаконным вооруженным формированиям, прежде всего созданным так называемым “Правым сектором”.

    Мы требуем немедленного прекращения военной  операции против собственных граждан расформирования созданных властью и олигархами бандформирований, строгого соблюдения требований Конституции и законов страны. Мы требуем привлечь к уголовной ответственности тех, кто организовал и профинансировал “Одесскую Хатынь”.

    Происходящие в стране события демонстрируют опасную деморализацию правоохранительных органов, их неспособность обеспечивать  правопорядок в стране, защитить права, cвободы, жизнь, имущество граждан. Проведенные кадровые назначения  в этой сфере, осуществленные под давлением неонацистских сил, привели к руководству указанными органами людей, не способных обеспечить их нормальную  работу, к уходу из органов милиции, Службы безопасности, Вооруженных сил  многих опытных специалистов, а во многих случаях к фактическому уничтожению профессионализма в этой жизненно важной сфере государственной деятельности.

    Такое положение не может быть далее терпимым. В эту систему необходимо незамедлительно вернуть профессионалов, оградить их от давления национал-радикалов, других политических сил, обеспечить нормальные условия для осуществления ими конституционных полномочий.

    Вызывает недоумение  позиция некоторых  местных руководителей в сложившейся ситуация, их бездеятельность, пресмыкательство перед беснующимися неонацистами, а то и трусость. Глава Одесской областной администрации Немировский назвал действия бандитов, учинивших зверские злодеяния, “законными”.  Такой деятель не может занимать столь ответственный пост и должен быть незамедлительно смещен и предан суду.

    Трагические события в Одессе показали, что принес Украине, нашему народу приход к власти в результате государственного переворота ставленников самых реакционных прозападных  неонацистских сил – духовных наследников фашистских пособников времен Великой Отечественной войны, которые создали в нашем обществе обстановку страха и безнадежности,  постоянного психологического напряжения, а сейчас замахиваются на то, чтобы вытравить из народной памяти великий подвиг наших отцов и дедов, разгромивших фашизм.

    Мы разделяем возмущение граждан вызывающим поведением национал-радикалов, в том числе с мандатом народного депутата Украины, которые всячески одобряют злодеяния фашиствующих молодчиков в Одессе, называя их “продолжением дела великих националистов”, “выражением украинского духа”, используют  террор и беззаконие для устрашения  наших людей.

    Обстановка требует собранности, тесного сплочения всех патриотических сил, решительного отпора провокаторам, которые стремятся навязать нашему обществу безраздельное господство человеконенавистнической национал-шовинистической идеологии, утвердить фашистские порядки в стране.

    Особую актуальность сегодня приобретает призыв:

    “ЛЮДИ, БУДЬТЕ БДИТЕЛЬНЫ!”

    г. Киев                                                                                           

    3 мая 2014 года

     

    Náhledy fotografií ze složky Osvobození naší vlasti v roce 1945 (2009)

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Создаю копии сайтов от 500 рублей за лендинг

    (NeooEnaxy, 21. 10. 2019 23:04)

    Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы.

    Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках:
    - Tilda (Тильда)
    - Wix (Викс)
    - Joomla (Джумла)
    - Wordpress (Вордпресс)
    - Bitrix (Битрикс)
    и т.д.
    телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp
    Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (админ панель), позволяющая редактировать код сайта, изменять текст, загружать изображения и документы.

    Здесь вы получите весь комплекс услуг по копированию, разработке и продвижению сайта в Яндексе и Google.

    Хотите узнать сколько стоит сделать копию сайта?
    напишите нам
    8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp