KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Volby 2014

    13. 8. 2014

    Vážení spoluobčané,

    jak jste již zjistili, komunální podzimní volby se blíží, lhůta pro podání kandidátek stran a hnutí skončila, ještě lze upravovat pořadí kandidátů na kandidátkách. Již se Vám možná dostaly do rukou i některé propagační materiály. Tak jak to bývá již v této republice obvyklé a možná, že jste si již zvykli, že dostanete do schránek vyhodnocení některých volebních subjektů, která jsou naprosto zkreslená, nepravdivá, či zcela lživá a nebo jejich představy do budoucna, které nejsou nové, ale nedostaly v minulosti podporu vedoucí koalice. Jako první jsem zachytil např. „Proč volit nezávislé“ od MOP a Naše Lysá“. Nejdříve je třeba sdělit, že nezávislý není nikdo, může být jen nestraník. Vysoká závislost jejich zástupců v minulém období na ODS byla patrná ve všech směrech. Minulé a předcházející volební období, začínající v roce 2006 ukázalo, že právě zástupci MOP a Naše Lysá se zpronevěřili svému schválenému programu a stali se fakticky ODS „C“ a ODS „D“. Z původních 25 bodů programu, později zúžených na cca 10 nebylo z hlavních bodů splněno nic a ostatní v několika málo případech pouze částečně. Pro občany velké zklamání, zejména z MOP.

    Ani bych to nemusel rozebírat podrobně, stačilo by, kdyby si každý z Vás vzal do rukou, co tyto subjekty před 8 roky, resp. 4 roky slibovaly a jaký je výsledek. To co píší o Průmyslové komunikaci je úplný nesmysl, realizace této komunikace pouze pomohla několika soukromníkům v jejich podnikání, zhodnotila jejich pozemky, pro zlepšení dopravy posloužila pouze minimálně, hlavní tahy zůstaly přetíženy i nadále a jejich kvalita se neustále zhoršuje a provoz komplikuje, vč. života a bezpečnosti lyských občanů. Na rekonstrukci Masyrykovy ulice a na rekonstrukci nám. B. Hrozného, parkoviště u zámku a části ul. Komenského se opravdu spolu s ODS nesmazatelně tyto subjekty podepsaly, což občané kritizují dodnes a přitom jen na těchto komunikacích a inženýrských sítích se prakticky zbytečně promrhalo cca 40 mil. Kč, za které by dnes mohly být třeba vykoupeny pozemky pro 2. etapu obchvatu. Tím, že není obchvat dokončen, tak se v zatížení zejména Jedličkovy a Poděbradovy ul., resp. Sojovické prakticky nic nezměnilo, což mnoho občanů štve. Jedinou pravdou je, že opravit všechny komunikace vč. inženýrských sítí nejde opravdu v krátkém časovém úseku. Že opravy ulic a komunikací jsou v rukou totalitní většiny, je také bohužel pravdou a poslední opravy chodníků byly např. diktovány osobními zájmy, nikoliv skutečnými potřebami, mezi něž patří i bezpečnostní hledisko, o čemž se mohli občané i přesvědčit sami.

    Pokud bych byl shovívavý, tak pouze za předpokladu, že by rekonstrukce komunikací k něčemu byly, kdyby zlepšily dopravní obslužnost, byly efektivní jak z hlediska výstavby nebo údržby a provozu. Opak je bohužel pravdou. Parkovací možnosti v centru města se snížily, a to podstatně.

    Společenská výstavba je opravdu závislá většinou na vnějších zdrojích, pokud se o ni pokusili opoziční zastupitelé, když o to vedoucí koalice neměla valný zájem, tak jejich iniciativa byla zpochybňována a záměrně komplikována, viz např. dovýstvba obchvatu nebo výstavba Domova pro seniory a o pozitivní atmosféru jim nikdy nešlo, většinou odsouhlasovali vše, co navrhla ODS, ke všemu negativnímu se vždy připojovala i zástupkyně za ČSSD a důvody jsou občanům známy. Vedení města dělá vše proto, aby se tyto pro občany tak významné stavby spíše neuskutečnily, než ano. Jako členové totalitní koalice zástupci těchto hnutí nepodpořili návrhy na vyhodnocení plnění rozhodujících koncepčních materiálů města jako je Strategický plán rozvoje a Komunitní plán. Radní nebyli schopni ani za tři roky realizovat oprávněný požadavek Svazu postižených občanů o přemístění lavičky u restaurace „U Bílé labutě“ k zastávce BUS o cca 30 m. Jak mohly potom řešit efektivně další 

    důležitější stavby a rekonstrukce? Nelze objektivně kritizovat vše, i když prakticky jakákoliv výstavba byla doprovázena značnými vícepracemi, přesahujícími zákonný rámec. Mezi potřebné lze zařadit např. rekonstrukci ČOV, i když s výhradami při postupu realizace a nebo stadionu u školy J.A.Komenského, příp. pod nátlakem opozice provedené stavby MŠ. Bylo by také zarážející, kdyby radnice neprováděla údržbu objektů, kde je zřizovatelem a nebo údržbu dalšího majetku, zejména bytového fondu. Roční obrat města je více jak 0,4 mld Kč.

    Opozice nebyla nikdy nekonstruktivní, natož účelově nikdy nekritizovala bez vlastních návrhů řešení. Faktem je pouze to, že totalitní radniční koalice opoziční návrhy ze zásady nepřijímala bez ohledu na jejich opodstatněnost. Zastupitelé za MOP a Naše Lysá Vás pokrytecky informují, že fandili každému dobrému nápadu, i když nevzešel z jejich hlav a mohl být pro město přínosem. Občané se o tom, že toto tvrzení není pravda, mohou kdykoliv přesvědčit, bohužel ne v zápisech z jednání ZM, ale pracně v audiozáznamech. Podrobné zápisy byly totalitní koalicí zavrhnuty a věděli asi proč. Nepravdy by bývaly vypluly jednoduše na povrch, proč to pro občany nekomplikovat a zahalit informovanost do tajemného hávu. Totéž jsou záznamy televize Manola, komentované zpracovatelem, nikoliv prezentováním autentických projevů. Ty by také ukázaly pravdu, která bohužel nezvítězila nad nepravdami a nenávistí k opozici. Za zmínku stojí skutečnost, že několikrát jsem předložil ke schválení etický kodex zastupitele, ale vedoucí koalice jej odmítla, vč. zástupců MOP a Naše Lysá a věděli asi proč, neslučovalo se to s jejich amorálními postupy.

    Za pozornost jistě stojí hodnocení pana starosty a jak si MOP a NL fandí, že tento starosta byl uveden do funkce jejich zásluhou. Pokud ano, tak by se měly tyto volební subjekty stydět. Opak je pravdou, pan starosta je nekomunikativní, sebestředný a vysoce ješitný člověk, opájející se mocí. Ke cti mu patří skutečnost, že se k těmto vlastnostem sám přiznal a podle pamětníků, spolužáků, je měl odjakživa.

    Občané, nechť máte šťastnou ruku a při volbách si vyberete mezi patolízalstvím, kolaborací a pokrytectvím a nebo mezi skutečným zájmem o rozvoj kvality života občanů ve městě. Příští zastupitelstva to nebudou mít lehké. Výrazný příliv financí do rozpočtu rozhodně nebude a je co napravovat.

    Připravte se na to, že ODS, která je jinak v koncích, bude intrikovat a vytvoří si pro volby určitě svá B,C,D, E, možná i F, protože chce vládnout za každou cenu. Svůj vliv přelila i do MAS Polabí a regionu Polabí, kde hodlá pokračovat ve své doposud bohužel destruktivní činnosti a řada přisluhovačů se k nim připojila.

    Před dokončením tohoto dílčího stanoviska jsem získal informaci o programu zelených. Nic nového, většinu těchto bodů jsem prosazoval jako zastupitel za KSČM v minulých obdobích. Pokud by však byla možná spolupráce v dalším období, nevidím důvod se jí z naší strany bránit. Spíše záleží na předpojatosti tohoto a dalších subjektů k zástupcům za KSČM, což rozvoji města a kvality života občanů rozhodně nepřispívá. Tam, kde se této předpojatosti zbavili, došlo k podstatnému rozvoji měst a obcí. Bude záležet na občanech, zda zvítězí vlastní rozum a nebo rozhodnou nepravdivé informace a fota na lesklém papíře a v barevném provedení.


    Ing. Petr Gregor, zastupitel za KSČM, bezpartijní

     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář