KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Předvolební slovo KSČM v Milovicích

    13. 9. 2010

    Vážení spoluobčané,


    blíží se podzimní volby do městského zastupitelstva, které proběhnou ve dnech 15. a 16. října 2010. Chtěli bychom Vás seznámit s naším volebním programem na nadcházející čtyři roky. Nejprve ale trochu údajů o uplynulém čtyřletém období. I když jsme měli v zastupitelstvu pouze jednoho zástupce, lze říci, že co jsme uvedli před čtyřmi lety ve volebním programu, bylo z větší části splněno. Pro připomenutí je třeba podotknout dostavbu MŠ v Mladé, vybudování kanalizace v části Benátecká Vrutice, řešení problematiky základního školství, pro zvýšení bezpečnosti instalace kamerového systému. V současné době je již MŠ v Mladé v provozu, kanalizace v Benátecké Vrutici je ve výstavbě, řešení problematiky základního školství je ve stádiu projektové dokumentace. Zde je nutné podotknout, že toto bude jeden z hlavních úkolů v nadcházejícím období. Tato investice může podle předběžných odhadů stát až cca 500 mil. Kč. Toto je obrovská suma a nebude ji v současné ekonomické situaci snadné zajistit. Nicméně, jak ukázala naše snaha ve věci elektrifikace trati 232 Lysá nad Labem – Milovice, je to úkol, kterého se nebojíme. Stav, kdy 200 dětí nemůže nastoupit do školky, a kdy tiká časovaná bomba základního školství, je neúnosný a musí se řešit!

    Pro zvýšení bezpečnosti byla zřízena městská policie, která v současné době plně funguje celých 24 hodin denně a 7 dnů v týdnu. Dále nás čeká rekonstrukce nové radnice, která byla právě zahájena. Ve fázi projektových příprav je výstavba již 4 objektu mateřské školky, kde odhadované náklady budou činit cca 20 - 26 mil. Kč podle velikosti objektu a počtu dětí v mateřské školce. Jsou rozpracovány a částečně připraveny plány na rekonstrukci lokality Balonka /chodníky, silnice, parkovací místa, veřejná zeleň apod./. Kromě těchto zásadních investičních akcí je nutné nadále pokračovat ve zkvalitnění péče o veřejnou zeleň, zabezpečit další odpočinková centra pro matky s dětmi instalováním laviček, výstavbou nebo rozšířením dětských hřišť, zlepšit přístup do lesních porostů v lokalitě Mladá, či opravit zeď hřbitova.

    Nepřipustíme týdenní koupání lidí v břečce, jako tomu bylo poslední zimu např. na parkovišti před poštou v Mladé. Totéž se týká úklidu města i sekání trávy. K zapojení dalších rukou zajistíme práci odsouzených z nedaleké věznice (naši zástupci to prosadili v případě krajských silnic) a jsme pro kvalitně vybavené technické služby. Z toho, co je výše uvedeno, lze snadno zjistit, že jsou před námi úkoly, které budou stát značné finanční prostředky. Jak toto všechno zafinancovat, když rozpočet města se pohybuje ve výši cca 80 mil. Kč a volných finančních prostředků na investice je cca 10 - 15 mil. Kč ročně? Je zde nutné říci, že toto všechno lze zvládnout pouze za úzké spolupráce všech nově zvolených zastupitelů, intenzivního jednání s příslušnými orgány státní správy a s představiteli Středočeského kraje. Dále je nutné podpořit všechny investiční projekty, které mohou vzniknout na území města Milovice a budou respektovat územní plán města Milovic. Je nutné se všemi investory jednat a úzce spolupracovat a podpořit jejich aktivitu v naší lokalitě, protože jen tak lze získat další finanční prostředky do rozpočtu města. Ve veřejných zakázkách města se točí hezké peníze, zasadíme se o důsledná veřejná výběrová řízení.

    Bohužel současné vedení města nevyužívá všech možností a řadu problémů řeší, až nastanou, bez koncepce. Což není dobře, neboť Milovice již nejsou vesnicí, ale pulsujícím městem. Městem, které chce žít naplno, ne být pouze noclehárnou.

    Zajištění finančních prostředků, které schází pro financování potřeb města, se nachází také v moci našich spoluobčanů, kteří žijí v našem a věříme i v jejich městě a nejsou zde přihlášeni k trvalému pobytu. Vždyť město ročně získává za každého občana přihlášeného k trvalému pobytu v Milovicích částku cca 5000,- Kč na daňových příjmech. V současné době se odhaduje, že v Milovicích žije cca 1200 obyvatel, kteří zde nemají trvalý pobyt. Prostým vynásobením lze říci, že město tak přichází ročně až o 7 mil. Kč, které by mohlo využít pro potřeby všech občanů. Proto Vás žádáme: zvolte letos k trvalému pobytu Milovice, pomůžete sami sobě.

     

    Víme, co občané chtějí a budeme se snažit to splnit. Mezi naše priority bude v následujícím období patřit následující (a k prioritám patří i cesty jak jich dosáhnout):

    •  Zajištění více pracovních míst – cestou jednání s investory, rozvojem průmyslových zón. Zřídit autobusovou zastávku pro Rakouský tábor v blízkosti Tesca.
    •   Rozvoj školství, urychlené řešení nedostatku míst v mateřských školkách, urychlené řešení základní školy, zlepšení vybavení škol – cestou dotací, zapojením státu do řešení problému
    •  V Milovicích by mělo být více zábavy a kultury, ne jenom několik diskoték, podpoříme zřízení Kina v Milovicích – zdrojem budou dotace, dále rozvoj volnočasových aktivit dětí, ale i pro seniory
    •  Podpora rozvoje obchodní sítě – cestou podpory investorů, iniciativa ve zřízení skutečného centra města
    •  Předcházení vzniku sociálně vyloučených lokalit – cestou aktivního přístupu města, realizace systému kamer – zdroj: dotační tituly prevence kriminality Středočeského kraje
    •  Podpora rozvoje okrajových lokalit, které Milovicím přirostly k srdci – Benátecké Vrutice /zřízení fondu na rozvoj Benátecké Vrutice, jehož rozdělení by navrhovala místní občanská komise, řešení neúnosné dopravní situace, rekonstrukce veřejného osvětlení, revitalizace parku/ a Božího Daru /zajištění dopravní obslužnosti, řešení lokality ve spolupráci s krajem jako celku, podpora společenského života lokality/


    Na závěr přejeme občanům šťastnou ruku při volbě svých zástupů do městského zastupitelstva. Nově zvoleným zastupitelům přejeme hodně úspěchů v jejich nelehké práci a stávajícím zastupitelům děkujeme za jejich odvedenou práci. Děkujeme za Vaše hlasy pro nás, pro jejichž získání neslibujeme nemožné.

     KSČM Milovice JE ZÁRUKA DOBRÉ VOLBY PRO VŠECHNY

     

    Náhledy fotografií ze složky Letiště Milovice Boží Dar

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář