KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    KSČM varuje před nebezpečím fašismu v naší zemi

    27. 4. 2009

    Stanovisko Výkonného výboru ÚV KSČM ze dne 24. dubna 2009 k nástupu neofašismu a záměrům omezovat demokracii.

     

    V ČR dochází s prohlubující se krizí kapitalismu a s celosvětovou finanční a hospodářskou krizí, která se projevuje ve všech oblastech české společnosti, k nebývalému nárůstu aktivit extrémně pravicových, neonacistických, rasistických a xenofobních sil. Ty se snaží využít některých dlouhodobě neřešených, především sociálních problémů, ke svému zviditelnění a získání mocenských pozic.

     

    Tak jako kdysi v nacistickém Německu zneužívali fašisté židovské otázky, aby později rozpoutali fanatismus širokých vrstev ve vztahu k pokrokovým společenským silám, zneužívají dnes čeští neonacisté problémů s nedodržováním zákonů ze strany některých občanů včetně části romského etnika. Pod záminkou nepřizpůsobivosti romských spoluobčanů a vžité netolerance má občan zapomenout, že mu pod okny pochodují průvody militantních a agresivních neonacistů, kteří volají po potlačování lidských práv. Má zapomenout na to, že vlivem využití různých rafinovaných triků a děravosti zákonů jsou před jeho očima beztrestně oslavovány nacistické tradice a symboly, včetně zločinců jako byl Adolf Hitler. Má zapomenout i na to, že brutální akty rasového násilí, jako ve Vítkově, ukazují, čeho všeho je fašismus schopen a nejen proti Romům.

     

    Vládní orgány a struktury, ale ani další složky občanské společnosti limitované politikou současné pravicové Topolánkovy vlády, ale i vlád předchozích, dosud takto vzniklý problém skutečně účinně neřešily a nemají ani o takovém řešení představu. Právě proto neprotestují proti vzniku nové pravicové populistické strany s fašizujícími a xenofobními prvky, která by převzala od současných zdiskreditovaných stran vládní zodpovědnost ve jménu ochrany a prosazování zájmů současných elit na úkor řadových občanů.

     

    M. Topolánek v této situaci naprosto absurdně staví na roveň fašismus a komunismus. Kromě rozpuštěného KSM by nejraději zakázal i KSČM, aby mu nemohl nikdo ukazovat pravou podstatu jeho politiky přihrávání boháčům a okrádání chudých, popírání právního státu apod. Navzdory mediálnímu „nesmiřitelnému nepřátelství“ s ČSSD hodlá po předčasných volbách uzavřít mezi ODS a ČSSD dohodu o novém volebním zákonu, který zvýhodní vítěznou stranu na úkor ostatních. Zavede tak systém střídání dvou téměř stejných, stejně zkorumpovaných stran. Jeho policejní aparát brutálně zasahuje proti levicovým protifašistickým aktivistům, zatímco neonacisty nechá v klidu pochodovat. Přesně z takovéto politiky se zrodil hitlerovský režim podporovaný velkým domácím i zahraničním kapitálem.

     

    Za této situace KSČM varuje před nebezpečím fašismu v naší zemi a upozorňuje, že proti němu nelze bojovat pouze administrativními nebo mocenskými prostředky, ale především řešením zásadních ekonomických, pracovních, sociálních a politických problémů, na kterých fašismus parazituje.

    Za zvláštní nebezpečí a nahrávání fašismu považujeme militantní antikomunismus současné vládní garnitury a sdělovacích prostředků.

     

    KSČM požaduje a prosazuje systémové řešení romského problému, a to na základě širokého konsenzu a spolupráce napříč politickým spektrem a celé společnosti.

     

    KSČM vyzývá všechny politické strany, občanská sdružení, hnutí a všechny občany České republiky, kterým tento problém není lhostejný, ke společnému postupu proti zvyšující se fašizaci společnosti. Pět set neonacistů není tak mnoho, ale deset miliónů mlčících je příliš.

     

    KSČM varuje občany, aby z oprávněné nechuti k excesům nepřizpůsobivých Romů slepě nenásledovali a nenaslouchali extrémistické pravicové ideologii fašismu a nedali se strhnout k akcím, které by vedly k výbuchu etnického násilí v naší zemi. Vyzýváme je, aby od samého počátku vystupovali proti jakýmkoli pokusům omezit demokracii v naší zemi a otevírat cestu k moci neofašistům.

     

    Ti, kdo věří, že volba ČSSD je jistější cestou k odstranění moci pravice, upozorňujeme, aby nevěřili slibům předáků ČSSD. Jen silná KSČM je zárukou toho, aby tito předáci nezapomněli na své sliby a nepodlehli pokušení rozdělit si moc s ODS. 

     


    zdroj: Tisková mluvčí ÚV KSČM
     
     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář